Patates dolması
4 adet patates
250 gr. kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
4-5 adet sivri biber
2 adet domates
Tuz
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Patateslerin içlerini oyup sıvı yağda kızartın. Tereyağını tencerede eritin, piyazlık doğranmış soğanı ekleyin. Her ikisinin de rengi değişmeye başladığında kıymayı ve sivribiberleri ilave edin. Kıymanın bıraktığı suyu çekene dek kavurun. İnce kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş domatesleri koyup kısık ateşte iki-üç dakika pişirin. Patatesin içine kıymalı harçtan doldurun ve tencereye dizin. Bir su bardağı sıcak su koyup patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Anasonlu gevrek
1 çay bardağı ay çekirdeği
4 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
200 gr. anason
1 yumurta
Un
1 çay kaşığı tuz
Bir kabın içine yağları ve bir miktar un koyup yoğurun. Anason, yumurtanın sarısı, kabartma tozu ve bir miktar daha un koyup hamuru, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup unlanmış tezgahta açın. Yumurtanın akını üzerine sürüp ay çekirdeği dökün. Dilediğiniz şekilde kesip 200 derece fırında pişirin.