Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli hindi güveç

Doğranmış soğanı, kıyılmış sivri biberi ve maydanozu, küçük küpler halinde kesilmiş patatesleri harmanlayın. İçine baharatları, ezilmiş sarımsakları ve küp doğranmış hindi etlerini ilave ederek yağlanmış güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Güveçlerin üstünü yağlı kağıtla kapatın. Fırın tepsisine yerleştirip 200 derecedeki fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER
500 gr. hindi eti
1 adet soğan
1 adet patates
5 diş sarımsak
4 çorba kaşığı tereyağı
4 sivri biber
Kimyon, tuz, karabiber
1/2 demet maydanoz

Yoğurtlu enginar
Enginarları tuzlu ve limonlu suda 10 dakika haşlayın ve küp şeklinde doğrayın. Üzerine zeytinyağını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Enginarın üstüne sarımsaklı yoğurdu ve kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın.

MALZEMELER
3 adet enginar
1 adet limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı süzme yoğurt
4 diş sarımsak
1/2 demet dereotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA