Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ekmekli bonfile

Ekmekleri robotta iyice çekin. Yumurta sarısını çırpın, üzerine ekmeği, doğranmış soğanı, dövülmüş sarımsağı, kıyılmış maydanozu, tereyağını ve baharatları ekleyip karıştırın. Bu arada etleri ızgarada iki yüzünü ayrı ayrı dörder dakika pişirin. Üzerlerini ekmekli harçla kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER 4 KİŞİLİK
4 adet bonfile
Ekmek harcı için:
6 dilim bayat ekmek
2 diş sarımsak
1 adet yumurta sarısı
4 dal maydanoz
1 sap taze soğan
Tuz
Karabiber
Köri
2 çorba kaşığı tereyağı

***
Patates böreği

Patateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Yoğurt, yağ, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Patatesleri de ekleyip harmanlayın. İnce kıyılmış maydanoz; dereotu, karabiber, tuz ve kırmızıbiberi de ilave ederek, bütün malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER 8 KİŞİLİK
6 adet patates
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1/2'şer demet maydanoz, dereotu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
1 paket kabartma tozu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA