Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli enginar

Tereyağını bir tencereye alıp iyice eritin. Üzerine eti ilave edip suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra beş dakika daha kavurup unu ekleyin. Bir-iki dakika sonra, dörde bölünmüş enginarları ve arpacık soğanları etli karışıma ilave edin. Ardından limon suyunu dökün ve tuzunu ayarlayın. Suyu ilave edip enginarlar yumuşayana kadar pişirin ve servis yapın.

MALZEMELER
6 adet enginar
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 çay kaşığı un
20 adet arpacık soğan
1 adet limonun suyu
5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz

***
Otlu kek

Yeşillikleri yıkayıp ince ince kıyın. Süt, yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu çırpın, içine kıyılmış yeşillikleri koyun. Üzerine bir miktar un, kabartma tozu ve karbonatı karıştırıp ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip koyu kıvam olana dek unu ekleyin. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına koyun. 180 derece fırında 35 dakika pişirip servis yapın.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 demet dereotu
1/2 demet taze soğan
6 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
2.5 su bardağı kadar un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA