Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bulgurlu mantar

Mantarların içlerini tuz, karabiber ve tereyağı ile tatlandırıp 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Bu arada ince bulgurun üzerine sıcak su döküp beş dakika şişmesini bekleyin. Kıyılmış maydanozu, doğranmış kırmızı biberi, baharatları ve zeytinyağını bulgurun üzerine ekleyip karıştırın. Bu karışımı da pişmiş olan mantarların içine doldurun.
MALZEMELER
6 adet büyük boy mantar
6 dal taze nane
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Nane

Patatesli tart
Milföy hamurlarını ısıtılmış, kenarlı kalıba yükselterek yayın. Soğanı doğrayıp sıvı yağ ile kavurun. Patatesleri küp doğrayıp soğana katın. Kıyılmış maydanoz ve tuzu ilave edip kavurun. Ilındıktan sonra hamurun üzerine bu malzemeyi yayın. Yumurta sarısını, tuz ve karabiberle karıştırıp üzerine sürün. Margarini küçük parçalar halinde serpin. son olarak üzerine kaşar peyniri serperek 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
4 yaprak milföy hamuru
3 adet patates
2 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA