Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kaşarlı köfte

Patatesleri iyice yıkayın. Üzerine baharatlar ve zeytinyağı gezdirin, dilimleyip fırına verin. Pişmesine yakın sivri biberleri ve domatesleri üzerine yerleştirin ve beş dakika daha pişirin. Bu arada BekoShockFreeze'den çıkardığınız kıymanın içine rendelenmiş soğanı ve baharatları ekleyip yoğurun. Harçtan limon büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın. İçine pastırma ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip pide gibi kapatın. Fırında 200 derecede pişmeye bırakın. Yanında patateslerle birlikte servis yapın.
MALZEMELER
600 gr. kıyma
4 adet taze patates
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 adet soğan
Kimyon
Kekik
Kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
150 gr. kaşar peyniri
4 dilim pastırma

***

Kırmızı biberli pilav
Tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin, pirinci beş dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp sıcak su ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sebzeleri jülyen doğrayın, kaynayan suda 5-6 dakika pişirin. Sarımsağı, dereotunu ve zeytinyağını ilave edip kavurun, pilava katıp karıştırın.

MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Harcı için:
2 adet kırmızı biber
1 adet dolmalık biber
4 adet taze fasulye
1 su bardağı su
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet dereotu

***

İncirli tatlı
Su ve şekeri kaynatıp soğutun. İncirleri sıcak suda 20 dakika bekletip suyuyla birlikte mikserde çekin. Yumurtaları çırpın. İçine sıvı yağ, rendelenmiş havuç, irmik, vanilya, kabartma tozu ve incirleri ilave edip karıştırın. İçine unu ve kakaoyu da ekleyin. Karışımı yağlanmış kalıba döküp 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra fırından alıp şerbeti dökün. Biraz soğuduktan sonra tatlının üzerini dövülmüş fındık ve fıstıkla süsleyin.
MALZEMELER
15 adet kuru incir
1 adet havuç
2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağı Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su Süslemek için:
1 su bardağı iri dövülmüş fıstık
1 su bardağı fındık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA