Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Fırında bulgurlu levrek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet levrek balığı
4 diş sarımsak
2 adet taze soğan
1 adet domates
2 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Beko ShockFreeze bölmesinden çıkardığınız balığı fırın kabına koyun. Başka bir kapta bulguru suyla ıslatıp iki dakika bekletin. İçine rendelenmiş domatesi, ince kıyılmış maydanozu, sarımsağı, rendelenmiş soğanı, nar ekşisini ve zeytinyağını koyun. Limon suyunu da ekleyerek malzemeyi iyice karıştırın. Bu karışımı tepsideki balıkların üzerine paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Mısır unlu biber
1 kg. çarliston biber
2-3 adet sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 litre su
1 su bardağından bir parmak eksik mısır unu
Tuz
150 gr. küp doğranmış dil peyniri
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Çarliston biberleri közleyip uzunlamasına doğrayın. Kıyılmış sivri biberleri yağda kavurun. Dövülmüş sarımsak, tuz ve biberleri ekleyip birkaç dakika pişirin. Suyu kaynatın. Üzerine azar azar mısır unu ekleyin. Karıştırarak 20 dakika pişirin. Üzerine dil peyniri ve maydanoz ekleyin. Tuzu koyun. Bir kat mısırlı harç, bir kat biber oarak tepsiye yayın. Kaşar peynirini serpin. Ayırdığınız közlenmiş biberleri koyun. 250 derece fırında kaşar eriyene kadar tutun.

Çikolatalı fondan
80 gr. bitter çikolata
2 adet yumurtanın akı
250 gr. pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
Yumurta aklarını pudra şekeriyle çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritip üzerine ekleyin. Kakao ve vanilyayı da ilave edin. Karışım biraz soğuyunca, minik parçalar koparıp küçük toplar hazırlayın. Çikolatalı minik şekerlemelere ya da rendelenmiş çikolataya bulayıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA