Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu yufkalı pilav

Tavuk göğsünü haşlayıp didin. Pirinci yıkayıp doğranmış soğan, fıstık ve kuş üzümüyle sıvı yağda kavurun. Sıcak tavuk suyunu, didilmiş tavuk etlerini ve tuzu ekleyip pilavı pişirin. Yufkayı yağlanmış kek kalıbına yayın. İçine pilavı koyup kenarlardan taşan yufkayı pilavın üzerine kapatın. Üzerine biraz yağ gezdirip 170 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
1 adet yufka
1 adet soğan
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
4 su bardağı tavuk suyu

***
Fırın köfte

Soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları havanda dövün. Maydanozu ince kıyın. Su hariç tüm malzemeleri yoğurun. Fırın tepsisini yağlayın. Malzemeyi tepsiye yayın. Üzerini düzeltin. En üste yarım çay bardağı suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, 35-40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER
500 gr. kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
Kırmızıbiber,
Kimyon
Tuz
1/2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı margarin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA