MALZEMELER
1 kg. çalı fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
3 adet domates
1 çorba kaşığı şeker
2 adet soğan
Fasulyeleri yıkayıp doğrayın. Sarımsağı, soğanı ve domatesi rendeleyin. Tencereye fasulyeyi yerleştirin. Üzerine sarımsağı, soğanı ve domatesi ekleyip harmanlayın. Şekeri ve yağı da ilave edip hiç su koymadan kendi suyu ile pişirin. Pişince soğumaya bırakın.
***
Fıstıklı pilav
MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı Şam Fıstığı
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı kuş üzümü
4 su bardağı sıcak su
1/2 demet maydanoz
Tuz
1'er çay kaşığı yenibahar, karabiber, pul biber
Tüm fıstıkları tereyağında kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklara ekleyin. Soğanlar da kavrulunca, yıkanmış pirinci ekleyip kavurun. Saplarını ayıkladığınız kuşüzümlerini ilave edin. Dört su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapayıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, maydanozu ve baharatları ekleyin.