Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Baklalı bulgur pilavı

MALZEMELER
250 gr. bakla
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
3 su bardağı sıcak su
1/2'şer demet maydanoz, dereotu ve nane
Tuz

Baklaları doğrayın. Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönmeye başlayınca baklayı ekleyin. 10 dakika kadar karıştırarak kavurun. Bulguru tencereye ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup suyunu ekleyin. Tuzunu katıp suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp pilava kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane ilave edip bir kez karıştırarak servis yapın.

***
Havuç lokması

MALZEMELER
1 kg. havuç
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı tarçın
Hindistan cevizi

Havuçları rendeleyip şekerle sote edin. Pişirme sırasında tarçın ilave edin. Üç, dört dakika pişirip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında 20 dakika bekletip sunun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA