Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Enginarlı börek

MALZEMELER
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Su
Tuz İçi için:
3 adet haşlanmış enginar
200 gr. parça et
1 adet domates
Kekik
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan

Hamuru için gereken malzemeleri yoğurup 20 dakika dinlendirin. Eti, doğranmış soğanla birlikte üç dakika kavurun. Üzerine doğranmış domatesi ekleyip karıştırın, haşlanmış enginarları da ilave edin. Hamuru iki parçaya bölüp açın. Birini fırın kabına yerleştirip içine enginarlı içten doldurun. Üzerine yine hamuru örtüp kenarlarını da kapatın. Üzerine yumurta sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.

Kuru tuzlu pasta
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Çörekotu

Bir adet yumurta, tereyağı, un, tuz ve kabartma tozunu yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Hamurdan çubuklar yapın, dilediğiniz gibi şekillendirip tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA