Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Milföyde köfte

MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
Köfte için:
200 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Kimyon
Karabiber
Tuz
Pul biber
Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin ve unlanmış zeminde incecik açın. Köfte için verilen malzemeleri yoğurun ve açtığınız hamurun uç kısmına yerleştirin. Hamuru kıyma ile birlikte yuvarlayarak rulo yapın. Kenarlarını kapatıp bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.

Pekmezli pasta
MALZEMELER
1 çay bardağı pekmez
1 adet hazır pasta keki
1.5 çay bardağı Hindistan cevizi
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı fındık
Pandispanyayı fırın tepsisine koyun. Üzeri için pekmez, Hindistan cevizi, yumurta, eritilmiş tereyağı, toz şeker ve dövülmüş fındığı çırpın. Pasta tabanının üzerine kenarından taşmayacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

Mercimekli bulgur çorbası
MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı bulgur
6 su bardağı su
Tuz
Kırmızıbiber
Margarini eritin. Yemeklik doğranmış soğanı margarinde pembeleşinceye kadar kavurun, üzerine suyu ilave edin. Su kaynayınca bulgur ve mercimeği katın. Her ikisi de iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ayarlayıp, çorbayı ocaktan alın. Üzerine nane ve kırmızıbiber serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA