Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pastırmalı patatesli omlet

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın ve derin bir kaba alın. Tavada tereyağını eritin ve içine kızarttığınız patatesi koyun. Üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin. Tuz, karabiber katıp tavanın ağzını bir kapakla örterek pişmeye bırakın. Yumurtalar pişince, üzerine kaşar peyniri serpin ve pastırma dilimlerini yerleştirin. Tekrar kapağı kapatıp bir-iki dakika daha pişirin.
MALZEMELER
8 dilim pastırma
2 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Sebze böreği
Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkıp bir kabın içine alın. Üzerine havuçları rendeleyin. Yeşillikleri de ince bir şekilde kıyıp üzerine ekleyin. Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı da bir kap içinde çırpıp bu karışıma ilave edin. Son olarak baharat ve kabartma tozunu üç çorba kaşığı unla birlikte harmanlayıp içine dökün. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına aktarın ve 180 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
2 adet kabak
2 adet havuç
1/2 demet taze soğan
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
3 çorba kaşığı un

Kızarmış güllaç
Güllaç yapraklarını gül suyuyla ıslatın. İçlerine biraz fındık koyup rulo yapın. Yumurtaları çırpın. Güllaçları yumurtaya bulayıp tereyağında kızartın. Süt ve toz şekeri kaynatın. Biraz ılınınca kızarttığınız güllaçları bu şuruba atın. Islanınca şuruptan alın, incir dilimleri ile süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
10 adet güllaç yaprağı
1 su bardağı gül suyu
1 su bardağı su
2.5 su bardağı ince çekilmiş fındık
3 adet yumurta
150 gr. tereyağı
2 su bardağı süt
1 bardak şeker
İncir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA