Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yaz türlüsü

MALZEMELER
3 adet kabak
2'şer adet patlıcan ve domates
2'şer adet sivri biber ve kırmızı biber
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
Dereotu
2 su bardağı su
Sebzelerin kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Bir tencereye aktarıp üzerine sarımsak ve baharatları ekleyin. Zeytinyağını gezdirip doğranmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Son olarak suyu katıp tencerenin kapağını kapatın. Sebzeleri hiç kavurmadan, çiğden, 20 dakika orta ateşte pişirin. Arzuya göre sıcak veya soğuk servis yapın.

Balkan böreği
MALZEMELER
4 adet patates
1 demet maydanoz
200 gr. beyaz peynir
5 dal taze soğan
1 adet yumurta
Karabiber
Tuz Hamuru için:
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Su Üzeri için:
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Un, tuz ve suyla yumuşak bir hamur yapıp dinlendirin. Hamurdan beş adet beze yapın ve her birini tabak büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üç adet hamuru üst üste tepsiye yerleştirin. İnce kıyılmış taze soğan, haşlanıp rendelenmiş patates, yumurta, peynir ve baharatları karıştırıp tepsideki hamurun üzerine dökün. Diğer iki yufkayı da aralarına yağ sürerek böreğin üzerine koyup, kenarlardan bastırıp kapatın. 200 derecedeki fırında pişirin.

Güllaçlı helva
MALZEMELER
4-5 yaprak güllaç
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker Helva için:
1 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Ilık süt ve toz şekeri karıştırın. Güllaç yapraklarını ıslatıp buzdolabında bir saat bekletin. Helva için tereyağı ve fıstığı iki dakika kavurun. İrmiği ekleyip fıstığın rengi dönene kadar kavurun. Ocaktan alıp toz şekerli ılık sütü dökün ve kapağını kapatıp demlendirin. Güllaçtan yuvarlaklar kesin. Bir kaseye bir kat güllaç, bir kat helva olacak şekilde üst üste döşeyin. Kaseyi ters çevirip servis tabağına çıkarın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA