Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuru üzümlü et sote

Rendelenmiş soğan, tereyağı, salça, tuz, tarçın, karabiber ve ezilmiş sarımsakla eti ovun. Bir fırın kabına koyarak üzeri kapalı şekilde, 200 derece fırında, 45 dakika pişirin sonra fırından alın. Üzerine kuş üzümleri ve bir çay bardağı sıcak su koyarak ocak üstünde beş dakika daha pişirin. En sonunda üzerine yağda yakılmış pul biber dökerek servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı et
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
1/4 çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Çikolatalı parfe
Yumurtaları ve üç çorba kaşığı şekeri, krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın. Bir bardak toz şekerle karıştırılmış suyu kaynatın. İçine kıyılmış çikolata parçalarını ve margarini ilave edin, karıştırarak iki dakika pişirip ocaktan alın. Karışıma yumurtalı şekeri ilave edip çırpın, yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kalıba boşaltın. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirip 175 dere fırında 35 dakika pişirin. Fırını kapatıp kapağını aralayın ve beş dakika içinde bekletin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın
MALZEMELER
5 adet yumurta
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı su
325 gr. bitter çikolata
250 gr. margarin

Biber salatası
Biberleri ve patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyun. Biberleri uzun şeritler halinde doğrayın. Patlıcanları ise iri küpler halinde doğrayın. Tuz ve sarımsağı dövün. Patlıcan, biber ve sarımsaklı tuzu karıştırıp servis tabağına alın. Salatanın üzerine zeytinyağı ve sirke gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
3 adet dolmalık yeşil biber
3 adet kırmızı biber
3 adet dolmalık sarı biber
3 adet patlıcan
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı sirke
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA