Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kolay künefe
* 2 çorba kaşığı Teremyağ
* 300 gr. kadayıf
* 150 gr. tuzsuz dil peyniri
Şerbeti için:
* 2 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su
Şeker ve suyu kaynatın. Kadayıfı Teremyağ ile harmanlayıp ovalayın ve ikiye bölün. Tavaya biraz Teremyağ sürüp üzerine kadayıfın yarısını koyun. Tavanın her tarafına yayın ve bastırın. Rendelenmiş peyniri üzerine yerleştirin, kalan kadayıfı yayın. Bir tabak yardımıyla bastırarak düzeltin ve ocak üzerinde çevirerek pişirin. Ters çevirerek diğer yüzünü de pişirin. Üzerine sıcak şerbeti dökün.

Arpa şehriyeli nohutlu pilav
* 2 çorba kaşığı Teremyağ
* 2 su bardağı pirinç
* 5 çorba kaşığı arpa şehriye
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 4 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Teremyağ'ı bir tencereye koyun, şehriyeyi de ekleyip kavurun. Beş dakika sonra üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edip beş dakika daha kavurun. Suyunu ve nohudunu koyduktan sonra tuzunu ilave edip pişmeye bırakın. 10 dakika sonra tencerenin kapağını açıp demlenmeye bırakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA