Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kolay kebap

MALZEMELER
3 çorba kaşığı Teremyağ
700 gr. kuzu kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber

Kıyma ve ince kıyılmış soğanı yoğurun. Kıyılmış maydanoz ve sarımsağı da içine ilave edin. Elinizle yoğurmaya başlayın ve içine Teremyağ ekleyin. Kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi de ilave ederek bu karışıma elinizi suya batırarak kebap şeklini verin. Sıcak fırında, fırın telinin üzerinde veya kızgın ızgarada ara sıra çevirerek pişirin.

Üzümlü pilav
MALZEMELER
4 çorba kaşığı Teremyağ
3 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1/2 demet dereotu
3 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı kuru üzüm
4 adet arpacık soğan
1/2'şer tatlı kaşığı yenibahar ve tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Dolmalık fıstıkları kavurun. Üzerine bir tatlı kaşığı Teremyağ ve kıyılmış dereotu ekleyin. Kalan Teremyağ'ı eritin. Üzerine pirinci, soğanları ve tuzu ilave edip beş dakika kavurun. Sıcak suda 10 dakika bekletilmiş üzümleri ekleyin. 10 dakika ağır ateşte kavurduktan sonra üç su bardağı sıcak su, yenibahar, tarçın, toz şeker ve karabiber ilave edip suyunu çeken kadar pişirin. Fıstıklı karışımı pilavla karıştırdıktan sonra servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA