Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Acılı lavaş

Öncelikle közlenmiş kırmızı biberi, sarımsağı ve Teremyağ'ı karıştırıcıda iyice çekin. Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip birlikte tekrar karıştırın. Pul biber ve acı biber salçasını da ilave edin ve tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra harcı uzun lavaş ekmeklerinin üzerine sürüp beş dakika fırına verin. Piştikten sonra servis yapın.

MALZEMELER
3 çorba kaşığı Teremyağ
2 adet lavaş ekmeği
3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 çorba kaşığı acı pul biber
4 dal maydanoz

Tahinli un helvası
Teremyağ ve unu kısık ateşte, unun kokusu çıkana kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak 40-45 dakika kavurun. Üzerine tahin ilave edip 5-10 dakika daha kavurmaya devam edin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Şerbet sıcakken, helvanın içine ekleyin ve sürekli karıştırarak helvanın şerbeti çekmesini sağlayın. Helvayı kaşıkla servis tabağına alın. Üzerine ceviz ve dondurma koyarak servis yapın.

MALZEMELER
4 çorba kaşığı Teremyağ
3 su bardağı un
1.5 su bardağı tahin Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su Üzeri için:
Ceviz ve dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA