Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Karamelli pasta
* 1 adet pasta keki
* 1 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı şeker
* 2 çorba kaşığı limon suyu
Kreması için:
* 2 çorba kaşığı Teremyağ
* 2 su bardağı süt
* 1 yumurta sarısı
* 3 çorba kaşığı un
* 4 çorba kaşığı şeker
* 1 paket vanilya
Karameli için:
* 2 çorba kaşığı Teremyağ
* 3 çorba kaşığı esmer şeker Süt, şeker ve limon suyunu karıştırıp keki ıslatın. Kreması için süt, yumurta sarısı, un ve şekeri çırparak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine Teremyağ ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Servis tabağına kekin bir tanesini yerleştirin. Üzerine kremanın bir kısmını sürüp, diğer keki de koyun ve kalan kremayla kaplayın. Şekeri ocakta eritin, içine Teremyağ'ı ilave edip ocaktan alın. İyice karıştırın. Sos kıvamına gelince pastanın üzerine dökün.

Zeytinli kepekli açma
* 4 çorba kaşığı Teremyağ
* 3 su bardağı tam buğday unu
* 3 çorba kaşığı şeker
* 20 gram yaş maya
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı ılık su
Üzeri için:
* 2 yumurta sarısı
* 1 çay bardağı zeytin ezmesi
Maya ve ılık suyu karıştırıp beş dakika kadar bekletin. Üzerine şekeri, tuzu ve Teremyağ'ı ekleyip karıştırın. Unu da döküp yoğurun. Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurdan parçalar koparın. Teremyağ ile yağlanmış zeminde elinizle açıp içine zeytin ezmesi sürün. Rulo yapıp simit şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece sıcaklığındaki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA