Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soslu köfte

MALZEMELER
2 çorba kaşığı Teremyağ
600 gr. kıyma
1 soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
3 diş sarımsak
1/2 maydanoz
3 adet patates
3 adet sivribiber
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
1'er çay kaşığı tuz, kimyon, karabiber
Kızartmak için 2 çorba kaşığı erimiş Teremyağ

Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyılmış maydanoz, baharatlar ve galeta ununu yoğurun. Uzun parmak şeklinde köfteler yapın. Köfteleri de rengi dönene kadar Teremyağ'da pişirin. Diğer taraftan patatesleri de uzun parmak şeklinde doğrayıp rengi dönünceye kadar Teremyağ'la kavurun. Tencereye Teremyağ, salçayı ve sivri biberleri birlikte karıştırıp üzerine su ekleyin. Kaynayınca tuz ve şekeri ilave edin. Pişirdiğiniz patates ve köfteleri salçalı suyun içine alıp 10 dakika kadar pişirin. Maydanoz ile süsleyerek servis edin.

Bademli tart
MALZEMELER
Hamuru için:
4 çorba kaşığı (60 gr.) Teremyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3.5 su bardağı un İç malzeme için:
2 su bardağı süt
3 yumurta akı
1 kahve fincanı irmik
1/2 su bardağı şeker
1/2 tatlı kaşığı tarçın Üzeri için:
200 gr. çiğ badem
3 çorba kaşığı kayısı reçeli veya bal

İrmikle sütü kaynatıp koyulaştırın ve soğutun. Yumurta aklarını köpürtüp şekeri ekleyin ve çırpın. Tarçını karışıma ilave edip karıştırın. Bu karışımı irmik ile karıştırın. Tart hamuru için oda sıcaklığındaki Teremyağ'ı mikserle krem kıvamına gelene kadar çırpın. Hamuru için gerekli diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Tart kalıbını Teremyağ ile yağlayıp un serpin. Hamuru açıp kalıbın kenarlarından taşacak şekilde yayın. İrmikli karışımı ilave edin. Kabukları soyulmuş ve ikiye bölünmüş bademler ile karışımın üstünü tamamen kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkan tartın üzerine bir kat kalan bademleri döşeyip üzerine kayısı reçeli veya bal sürün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA