Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Lorlu kurabiye

MALZEMELER
5 çorba kaşığı Teremyağ
200 gr. mısır nişastası
1 çay bardağı buğday nişastası
2 adet yumurta
200 gr. tuzsuz lor peyniri
1 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya Tepsiyi yağlamak için:
1 çorba kaşığı Teremyağ

Yoğurma kabının içinde nişasta, Teremyağ ve lor peynirini karıştırın. Kabartma tozu, vanilya, un ve pudra şekerini de ilave ederek yoğurmaya devam edin. Son olarak yumurtaları ekleyip hamuru toparlayın. Elinizle küçük toplar yapın ve 1 çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında, 25 dakika pişirin.

***
Kakaolu pasta
MALZEMELER
3 çorba kaşığı Teremyağ
3 adet yumurta
2 adet muz
1 su bardağı şeker
1'er paket kabartma tozu, vanilya
100 gr. bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un Muhallebisi için:
1 çorba kaşığı Teremyağ
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta sarısı Kek kalıbı için:
1 çorba kaşığı Teremyağ
1/2 su bardağı un

Teremyağ'ı eritin, üzerine kakao ve çikolatayı ekleyin. Şekeri de ilave edip ocaktan alın. 3 çorba kaşığı sosu üzeri için kenara ayırın. Yumurta, rendelenmiş muz ve Teremyağ'lı kakaolu karışımı çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edin. Harcı Teremyağ ile yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltıp 190 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Muhallebi için; yumurta sarısı, süt, şeker ve unu koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine Teremyağ'ı ekleyip iki dakika karıştırın. Üçte birini üzeri için ayırıp ortadan ikiye bölünmüş kekin arasına dökün. Üzerini ayırdığınız muhallebi ve çikolatalı karışımla süsleyip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA