5 günlük hava durumu
19 Kasım 2012, Pazartesi
Kırmızı biber çorbası
Haberi Dinle

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bugün ne pişirsem?

Kırmızı biber çorbası

MALZEMELER
6 adet kırmızı biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
2 çorba kaşığı çiğ krema
7 su bardağı su

Kırmızı biberi irice doğrayın. Soğan ve sarımsakları da doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyup kırmızı biber, soğan ve sarımsakları üç dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve suyunu ekleyin. Kırmızı biberler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Biberler yumuşayınca çorbayı blender'dan geçirin ve bir taşım daha kaynatın. Servis tabaklarına boşaltınca da üzerine çiğ krema gezdirip servis yapın.
Hamur kızartması

MALZEMELER
2.5 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un
1/2 limon suyu
İçi için:
2 adet elma
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker

Rendelenmiş elma, şeker ve tarçını beş dakika pişirin. Soğuyunca üzerine cevizi ekleyin. Un, yoğurt, karbonat ve limon suyuyla yumuşak bir hamur yoğurun, beş dakika dinlendirip ikiye bölün. Hamurları düz bir zeminde açın. Birinin üzerine elmalı harcı yayın, ikinci hamuru üzerine kapatıp kalıplarla kesip kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
Buğday kavurması (18.11.2012)
Fıstıklı patlıcanlı biftek (17.11.2012)
Biberli tavuk (16.11.2012)
Ayvalı et (15.11.2012)
Balkabağı çorbası (14.11.2012)
Bugün ne pişirsem? (13.11.2012)
İrmik paneli nuar (12.11.2012)
Patlıcanlı pilav (11.11.2012)
Patates dolması (10.11.2012)
Sucuklu mücver (09.11.2012)
ARŞİV