Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pirinçli pazı çorbası

MALZEMELER
1/2 demet pazı
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı süt
Tuz

Pirinci, üzerine su ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı kavurun. Üzerine ince kıyılmış pazıyı ilave edin. Pazı yumuşayınca salçayı ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Pirinç yarı yarıya yumuşayınca üzerine pazıyı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Sütü ekleyip 15 dakika pişirin.

Ayvalı turta
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
5 çorba kaşığı soğuk tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
2-3 çorba kaşığı soğuk su
1 yumurta sarısı İçi için:
3 adet ayva
1 çay bardağı su
2 adet karanfil
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
8 adet ceviz

Kabukları soyulup dilimlenmiş ayvaları, su ve karanfili ekleyip 20 dakika pişirin. Suyunu çekince toz şekeri koyup 2 dakika daha pişirin. Un, tereyağı ve tuzu elinizle ufalayıp soğuk suyla yoğurun. Hamuru ikiye ayırın ve kalıp büyüklüğünde açın. Bir adet hamuru yağlanmış kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine ayva, tarçın ve ceviz koyun. Diğer hamuru üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.

PASTIRMALI EKMEK
MALZEMELER

1 adet somun ekmeği
10 gr. pastırma
100 gr. kaşar peynir
50 gr. tulum peyniri
3 dal maydanoz
3 dal dereotu
3 adet kurutulmuş domates

Büyük bir ekmeğe çapraz şekillerde kesikler atın. Küp doğranmış pastırmaları, rendelenmiş kaşar ve tulum peynirini bir kapta karıştırın. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyin. Kurutulmuş domatesi dilimleyip ekleyin. Bu karışımı kestiğiniz ekmeğin boşluklarına yerleştirin. 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA