Tavuklu köfte
500 gr. tavuk kıyması
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
2 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Kıyma ve rendelenmiş soğanı karıştırıp 15 dakika dinlendirin. Daha sonra içine ezilmiş sarımsağı, baharatları ve ince bulguru ilave edin. İyice yoğurup küçük köfteler yapın. Salçayı tereyağında eritin, daha sonra üzerine rendelenmiş domates, ezilmiş sarımsak, şeker ve bir su bardağı su ekleyip kaynatın. Köfteleri içine atıp 15 dakika pişirin.
Armutlu kek
3 adet olgun armut
3 bardak un
2 bardak şeker
1 paket karbonat
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
1 bardak zeytinyağı
1 paket vanilya
1 avuç ufalanmış ceviz
Fırını 175 derecede ısıtın. Armutları ufak ufak doğrayın. Bir kapta un, şeker, karbonat ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve zeytinyağını karıştırın, vanilyayı ekleyin. İçine kuru malzemeleri, armutları ve cevizi katın. Hamur karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına döküp fırında pişirin.