Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli fırın makarna

Makarnayı 15 dakika kadar haşlayın, eritilmiş tereyağıyla karıştırın ve fırın kabına aktarın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Yumurtaları sütle çırpıp üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayarak 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER
1/2 paket fiyonk makarna
3 çorba kaşığı tereyağı
2 dal maydanoz
100 gr. beyaz peynir
100 gr. kaşar peyniri
2 adet yumurta
2 su bardağı süt

***
Portakallı muhallebi
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı portakal suyu

Süt ve toz şekeri kaynatın. Ayrı bir kapta pirinç unu, nişasta, kakao ve portakal suyunu çırpın. Sıcak sütten bir kepçe kadar ekleyerek ılıtın ve kaynamakta olan süte azar azar akıtarak ekleyin. Muhallebiyi, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve kaplara paylaştırın. Soğuyunca çikolata rendesi ve portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA