Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Patatesli pazı rulosu
1/2 demet pazının yaprağı
6 dilim dana jambon
5 adet orta boy patates
1'er adet büyük boy havuç ve soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Kimyon
Patatesleri ve havucu haşlayın. Soğanı ve biberleri ince ince kıyın. Soğanı yağda kavurun, üzerine biberleri ekleyin. Bir-iki dakika daha kavurup ezilmiş patatesi, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin. 5 dakika kavurup ocaktan alın. Pazı yapraklarını sıcak suda bir-iki dakika tutun. Soğuduktan sonra, tepsi büyüklüğünde iki kat yayın. Üzerine jambonları koyun patatesli harcı yayın. Havucu ortasına yerleştirip rulo yapın. Fırın kabına koyun. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp su dolu tepsiye oturtun. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Fındıklı unsuz kurabiye
3 adet yumurta akı
2 su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar haline gelene kadar çırpın. Fındık ve toz şekeri karıştırın, yumurta aklarına ekleyip tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Karışımı kağıt kalıplara paylaştırın ve 200 derecede, önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA