MALZEMELER
200 gr. balık filetosu
1 adet kuru soğan
6 adet mantar
7 dal maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
Rendelenmiş soğan ve ince kıyılmış mantarları tereyağında kavurun. Unu ekleyip biraz daha kavurun, suyu ekleyin. Balık filetolarını ince ince kıyıp çorbaya ekleyin. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirip üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
SOĞANLI PATATESLİ KEK
MALZEMELER
3 adet soğan
4 adet orta boy patates
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber Üzeri için:
1 adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Patatesleri haşlayıp ezin. Piyazlık doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Yumurta, peynir, patates, kavrulmuş soğan ve baharatları karıştırıp kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzeri için, halka halka doğranmış kırmızı soğanı tereyağında kavurun, baharatları ekleyin. Keki servis tabağına alın. Üzerine soğanlı harcı yerleştirin.