Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Güveçte bamya

MALZEMELER
200 gr. kuru bamya
2 adet limon
400 gr. kuşbaşı et
2 adet soğan
4 adet biber
1 adet domates
Tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Bamyayı limonlu suda 10 dakika haşlayın. Eti güvecin dibine yayın. Doğranmış soğan ve biberleri etin üzerine koyun. Bamyayı da ekleyin. Halka halka doğranmış domatesi üzerine dizin, tereyağını da ilave edin. Dört su bardağı suyu tuz, limon suyu ve salçayla karıştırıp güvece dökün. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.

Mantar kurabiye
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 çay bardağı kıyılmış fındık
2 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un

Tüm malzemeyi, çok sert olmayan bir hamur olana kadar un ekleyerek yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. Üzerine bir şişe kapağıyla bastırıp mantar şeklini verin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA