Türkiye'nin en iyi haber sitesi

MALZEMELER
6 parça antrikot
1/2 çay bardağı sıvı yağ Soğan sos için:
1 kg. soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet kesme şeker
1 çay bardağı sirke
Tuz

Soğanların kabuklarını soyun, her soğanı sekiz parça olacak şekilde kesin ve zeytinyağında hafifçe sote edin. Üzerine salçaları, kesme şekeri ve tuzu ilave edip bir-iki dakika daha kavurun. Sirke ekleyip 15 dakika pişirin ve kenara alıp dinlendirin. Sıvı yağı yapışmaz yüzeyli tavaya alıp antrikotları önlü arkalı pişirin. Tabağa alıp soğanlı sosla birlikte servis yapın.

Sakızlı muhallebi
MALZEMELER
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
200 gr. labne peyniri
80 gr. beyaz çikolata
2 parça damla sakızı

Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Birkaç taşım kaynayınca vanilyayı ve çikolatayı ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Dövülmüş damla sakızını ekleyin. Ilınınca labne peynirini ekleyerek mikserle 10 dakika çırpıp kaselere paylaştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER