YAZARA MAİL GÖNDER Kereviz çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
5 su bardağı su
2 adet kereviz
1 adet soğan
1/2 su bardağı şehriye
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz Üzeri için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş kıyılmış sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı sirke

Bir tencereye beş su bardağı suyu koyup içine küçük küçük doğranmış kerevizi ve soğanı ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında, içine şehriyeleri ve tereyağını katın. Şehriyeler pişince tencereyi ocaktan alın. Sarımsağı ve kırmızı biberi zeytinyağında bir-iki dakika soteleyin. Sirkeyi ilave edin. Çorbayı biberli sosla servis yapın.


***

Kaşar peynirli patlamış mısır
MALZEMELER
2 çay bardağı cin mısır
3 çorba kaşığı zeytinyağı
150 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Tencereye yağı dökün ve içine üç adet mısır ekleyip kapağını kapatın. Mısırlar patlayınca diğer mısırları içine ilave ederek karıştırın. Altını kısıp mısırların patlamasını bekleyin. Patlayan mısırları fırın tepsisine koyup üzerine kaşar peyniri, pul biber ve tuzu ekleyip 170 derecedeki fırında, peynirler eriyinceye kadar tutun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.