YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Ispanaklı hindi
4 adet hindi göğsü
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. ıspanak
1 su bardağı süt
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Pul biber
Tuz
Karabiber
Hindi etini haşlayıp ince ince parçalayın. Yağlanmış fırın kabına alın. Ispanak yapraklarını ve yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Hindilerin üzerine ıspanağı yayın. Unu tereyağında kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını sosa ekleyerek ıspanakların üzerine yayın. En üste artan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Makarna cipsi
1 su bardağı kelebek makarna
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı galeta unu
Arzu ettiğiniz baharatlar
Makarnayı 12 dakika kadar haşlayın, suyunu süzüp bez üzerinde kurutun. Büyük bir kabın içinde mısır ununu, galeta ununu, baharatları ve makarnayı karıştırın ve kızgın yağda kızartın. Üzerine tuz serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.