YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kıymalı börek
200 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz
Rendelenmiş soğan, kıyma ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Yumurta, süt ve unu yoğurarak çok sert bir hamur hazırlayın. Hamuru unlanmış zeminde açıp ikiye bölün ve üzerlerine sıvı yağ sürerek inceltin. Bir adet hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Kıymalı harcı çiğ olarak üzerine döşeyin. Diğer hamuru kalın şeritler halinde kesip üzerine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Dilerseniz yoğurtla servis yapın.

Tahinli kabak tatlısı
800 gr. balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
Üzerine:
10-12 çorba kaşığı tahin
Dövülmüş ceviz ve antepfıstığı
Kabakları çok ince dilimleyerek tepsiye yerleştirin. Üzerine toz şeker serpip bir gün buzdolabında bekletin. Pişireceğiniz zaman suyunu ekleyin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine tahin gezdirin. Ceviz ve antepfıstığı serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.