YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Mantar çorbası
10 adet kestane mantarı
10 adet kültür mantarı
1 su bardağı börülce
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı sıcak su
2 diş sarımsak
2 dal maydanoz
2 çorba kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Börülceyi akşamdan ıslatıp ertesi gün suyunu süzüp 15 dakika haşlayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Kıyılmış sivri biber ve mantarları ilave edip mantar suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine unu ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca börülce, tuz, karabiber ve kıyılmış sarımsağı katıp 20-25 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ve krema ekleyerek servis yapın.

Susamlı çörek
2 su bardağı un
1 çay bardağı susam
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı sıvı yağ
Sıvı yağ, pudra şekeri ve tahini güzelce karıştırın. Üzerine iki su bardağı unu ve bir çay kaşığı tarçını ekleyip yoğurmaya başlayın. Susam ve vanilyayı da ekleyip biraz daha yoğurun. Hamuru istediğiniz gibi şekillendirdikten sonra 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.