YAZARA MAİL GÖNDER Zeytinli ekmek

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 su bardağı zeytin
4 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
Kekik
1 paket kabartma tozu
Tuz
1/2 limonun suyu
Nane
Yumurtaları, zeytinyağını, limon suyunu ve yoğurdu çırpın. Un, kabartma tozu, kekik, nane ve tuzu ekleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi özleşene dek yoğurun. Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Yoğurt soslu buğday salatası
MALZEMELER
1 su bardağı aşurelik buğday
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
Tuz
Buğdayı akşamdan suda bekletin. Sabah bir taşım kaynatıp suyunu dökün. Tekrar tencereye alın ve üzerine bol su koyup buğdaylar iyice patlayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp süzün. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Soğuyan buğdayları sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp üzerine gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.