YAZARA MAİL GÖNDER Mısır çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış mısır
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet pırasanın beyaz kısımları
4 çorba kaşığı silme un
5 su bardağı su ya da et suyu
2 adet kırmızı acı biber
2 adet küçük boy domates
100 gr. krema
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber

Halka doğranmış pırasayı tereyağında kavurun. Unu ilave edip kavurmaya devam edin. Suyu katın ve kaynadıktan sonra mısırı ilave edip 15 dakika pişirin. Doğranmış biber ve domatesi ekleyip biberler yumuşayana dek pişirin. Üzerine krema, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatın.

***

LAZANYA BÖREĞİ
MALZEMELER

20 adet uzun lazanya
5 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gr. beyaz peynir

Süt ve suyu kaynatın, lazanyaları üç dakika haşlayın. Lazanyaları yağlanmış bir tepsiye, aralarına peynir serperek kat kat dizin. Yumurtayı, kalan sütlü suyu, sıvı yağı ve eritilmiş tereyağını karıştırıp lazanyaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.