YAZARA MAİL GÖNDER Zeytinli makarna

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1/2 paket mantı makarna
100 gr. kıyma
25 adet siyah zeytin
1 adet küçük boy soğan
5 dal maydanoz
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber Sosu için:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
1 diş sarımsak

Kıyma, rendelenmiş soğan, çekirdekleri çıkarılıp kıyılmış zeytin, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın. Makarnaları bu karışımla doldurun ve kaynamakta olan tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Zeytinyağı, salça ve dövülmüş sarımsağı 1-2 dakika kavurun. Bir çay bardağı kadar su katın ve bir taşım kaynatın. Mantının üzerine bu sosu dökerek servis yapın.


***
PİRİNÇ SALATASI
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1 demet roka ve tere
1 adet limon
1 su bardağı soya filizi
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Yeşillikleri yıkayıp iri iri doğrayın. Soya filizinin üzerine limon sıkın. Pirinçleri haşlayıp süzün. Tüm malzemeyi servis tabağına alın, üzerine zeytinyağını dökerek harmanlayın. Dolmalık fıstıkları tavada kavurun. Ardından üzümle beraber salatanın üzerine dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.