Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kış türlüsü

MALZEMELER
1 kg. kemikli parça et
1 adet soğan
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
4 adet patates
2 adet kabak
1 adet küçük boy kereviz
1'er adet kırmızı biber ve pırasa
1 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı

Patates, kabak ve kerevizi iri küpler şeklinde, kırmızı biber ve pırasayı ikişer santim eninde doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Etleri ilave edip iki-üç dakika daha kavurun. Doğranmış sebzeleri katıp beş dakika daha soteleyin. Salçaları ekleyip karıştırın. Dilimlenmiş sarımsak ve dört, beş su bardağı sıcak suyu ekleyin. Harlı ateşte 10 dakika pişirin. Kısık ateşe alıp 30 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyip beş dakika daha pişirin.

Ballı kıtır
MALZEMELER
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
1 çay bardağı bal
Sıvı yağ

Bir kaba zeytinyağı, yumurta, süt ve aldığı kadar un koyup sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan uzun şeritler yapıp 2-3 cm. uzunluğunda verev dilimler kesin. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Yapışmaz bir tavada balı eritin. Eriyen balın içine kızarmış kıtırları ekleyip her tarafını iyice bulayarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA