YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tavuklu pırasa
750 gr. pırasa
500 gr. tavuk eti
4 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
5 çorba kaşığı soya sosu
6 adet mantar
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Tavuk etini; su, yemeklik doğranmış soğan, üç çorba kaşığı soya sosu ve karabiberle haşlayın. Mantarları ikiye bölüp sıvı yağda kavurun. Üzerine bir çorba kaşığı soya sosu ekleyip ocaktan alın. Tavuk etini didikleyin. Tavuğun suyunu süzüp tencereye alın. Kaynamaya başlayınca; pırasayı ve kırmızı biberi katın, 10 dakika pişirin. Tavuk etini ve mantarı ekleyin. Kalan soya sosunu, karabiberi ve tuzu katıp 10 dakika daha pişirin.

Kayısı tatlısı
15-20 adet kuru kayısı
5 adet kuru incir
1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
2 çorba kaşığı pekmez
2 çorba kaşığı süzme yoğurt veya kaymak
Kayısı ve incirleri bir gün önceden suda bekletin. İnciri cevizle birlikte mutfak robotunda macun kıvamında ezin. Üzerine pekmezi ekleyip tekrar ezin. Bu karışımı yumuşamış olan kayısıların içine doldurun. Üzerini kaymak veya süzme yoğurtla süsleyip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.