YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Mercimek salatası
2 adet kırmızı soğan
1 demet taze soğan
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardağı mısır
1/2 demet maydanoz, dereotu ve nane
1 tatlı kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Mercimeği, üzerine iki parmak su ekleyerek beş dakika kaynatın. Altını kapatıp üzerine bir su bardağı soğuk su ekleyin ve beş dakika bekletip süzün. Yeniden tencereye alıp üzerini geçecek kadar suyla dağılmayacak şekilde haşlayıp süzün. Pirinci, diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Mercimeğin üzerine; haşlanmış pirinç, mısır, piyazlık doğranmış kırmızı soğan, taze soğan, kıyılmış yeşillikler, kimyon ve tuz ilave edin. Nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis yapın.

Kremalı patates
3 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı çiğ krema
Tuz
Karabiber
Patatesleri halka şeklinde kesip fırın kabının içine sırayla dizin. Üzerine çiğ kremayı dökün. Tereyağını parça parça üzerine koyup 200 derecelik fırında pişmeye bırakın. Üzeri iyice kızarıncaya kadar 35 dakika kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.