YAZARA MAİL GÖNDER Enginarlı patates tava

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 kg. patates
8 adet küçük boy enginar
3 çorba kaşığı limon suyu
3 diş sarımsak l 3 adet soğan
1 demet roka l 2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
Karabiber
Tuz

Patatesleri haşlayın. Soğuyunca ince dilimleyin. Enginarları limonlu suda 15 dakika pişirin. Bir tavada yağların yarısını kızdırıp patatesleri ekleyin. Doğranmış sarımsak, soğan, karabiber ve tuz ilave edip patatesler kıtır kıtır olana kadar pişirin. Enginarları kalan yağda kavurun. Sirkeyi de ekleyip bir iki çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Doğranmış rokayı ekleyip ocaktan alın. Patatesleri karışıma ekleyip harmanlayın.

Terbiyeli çorba

MALZEMELER
2 su bardağı et suyu
1'er adet patates, havuç, soğan
1 su bardağı tel şehriye Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı süt
1 adet limonun suyu
Tuz

Et suyu ve su karışımında kabukları soyulmuş havuç, soğan ve patatesi haşlayın ve blender'dan geçirin. İçine şehriyeyi atıp kısık ateşte pişirin. Yumurta sarısı, süt, limon suyu ve tuzu çırpın, karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir-iki taşım kaynatın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.