Türkiye'nin en iyi haber sitesi

MALZEMELER
500 gr. bakla
1 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
6 su bardağı su
1.5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı un ve tuz Üzerine:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
4-5 adet bakla
3 dal kıyılmış dereotu
Tuz
Pul biber

Küp küp doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine ince kıyılmış baklayı ekleyip birkaç dakika kavurun. Suyunu ve tuzunu ekleyip 20 dakika pişirin. Yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın, sürekli karıştırarak azar azar çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Üzeri için; piyazlık doğranmış soğan ve ince kıyılmış baklayı yağda kavurun. Tuz, pul biber ve kıyılmış dereotu katın. Çorbanın üzerine döküp servis yapın.

***

MALZEMELER
1 adet ekmek hamuru
350 gr. kuzu eti
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Kekik
Karabiber
Tuz

Etleri kendi yağında kavurun. Rendelenmiş soğan, bir çorba kaşığı tereyağı, baharatlar ve bir su bardağı sıcak su ekleyerek; suyunu çekene dek pişirin. Hamuru dört parçaya bölün. Her birini un serpilmiş tezgahta açın. Ardından soğumuş olan etli harcı hamurun ortasına yerleştirin. İki ucu ortada birleştirip üzerine yağ sürün ve 200 derecelik fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER