YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kremalı köfte
500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 dilim ekmek içi
Tuz
Karabiber Kreması için:
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
150 gr. krema
Tuz
Karabiber
1/2 demet maydanoz
Ekmekleri ıslatın, soğanı ve sarımsağı rendeleyin ve verilen diğer malzemelerle köfte hazırlayın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, tuzlu kaynar suda beş dakika haşlayın. Krema için; kıyılmış soğanı yağda kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Krema ve et suyunu döküp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Tuz ve karabiber serpin. Köfteleri bu sosa bulayın. Tavada kalan sosa ince kıyılmış maydanoz katarak üzerine dökün.

Pirinçli domates çorbası
4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
6 çorba kaşığı pirinç
3 adet domates
Tuz
Maydanoz
Et suyunu ve sıvı yağı bir tencereye alın. Et suyu kaynamaya başladığında, rendelenmiş domatesi ilave edin. Pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşamaya başladığında, tuzunu ayarlayın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.