YAZARA MAİL GÖNDER Karnabaharlı tartölet

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz İçi için:
1/4 karnabahar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pul biber

Hamur için verilen malzemeleri yoğurun ve unlanmış tezgahta açın. Hamurdan tart kalıplarına sığacak büyüklükte parçalar kesin. Yağlanmış tart kalıplarına hamurları yerleştirin. 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda haşlayın. Ardından suyunu süzüp ince kıyın. Unu yağda kavurun. Süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Karnabahar ve baharatları ilave edin. Karışımı tartöletlere paylaştırıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Yeniden fırına verip kızarana kadar pişirin.

Patatesli börek
MALZEMELER
2 adet patates
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet ekmek hamuru
Tuz
Karabiber

Patatesleri haşlayıp rendeleyin, sonra ince kıyılmış soğan ve maydanozla karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Bu karışımı ekmek hamuruyla birlikte yoğurun. Elinizi unlayarak hamurdan parçalar koparın. Ardından kızdırılmış yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.