YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kuru biberli nohut
1/2 kg. nohut
10 adet kuru kırmızı biber
10 adet kuru yeşil biber
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
300 gr. kuşbaşı et
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
10 adet kuru domates
Kimyon
Tuz
Nohudu akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın. Ocaktan alıp bir bardak soğuk su katın. 15-20 dakika bekletin ve süzün. Soğanı yağda kavurun. Eti ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Salçaları katıp kavurun. Nohudu, kuru biberleri, domatesi, kimyonu ve tuzu koyun. Nohudun üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su koyup pişirin.

Mantarlı pilav
100 gr. mantar
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
Tencereye önce zeytinyağı ve tereyağını, sonra üzerine soğanı, mantarları, karabiberi ve tuzu koyun. Pirinci de ekleyip hepsini kavurun. Kavrulduktan sonra sıcak suyu koyup kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.