YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Bademli tavuk
300 gr. tavuk bonfile
1 adet pırasa
2 çorba kaşığı soya sosu
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz zencefil
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı su
100 gr. soya filizi
1 adet havuç
1 su bardağı badem içi
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı su
Pırasanın beyaz kısmının yarısını kıyın. Soya sosu, şeker, tuz, sirke, zencefil, dövülmüş sarımsak ve suyla karıştırın. Tavuk etini şerit halinde doğrayıp bu karışımda 15 dakika dinlendirin. Daha sonra süzgeçten geçirip kızgın yağda bir-iki dakika soteleyin. Kalan pırasayı jülyen doğrayın. Soya filizi ve halka doğranmış havuçla birlikte kavurup ocaktan alın. Ayrı bir yerde badem, tavuk eti, buğday nişastası, 1 çay bardağı su ve kavurduğunuz sebzelerin suyunu karıştırıp bir-iki dakika kaynatın.

Zeytinyağlı soğan
1/2 kg. arpacık soğan
1/2 kg. kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet defne yaprağı
Tuz
1 adet domates
1/2 demet taze nane
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Karabiber
Pul biber
Ayıklanmış arpacık soğanları zeytinyağında kavurun. İçine iri kıyılmış kırmızı biberi ve defne yaprağını ilave edin. Doğranmış domates ve naneyi ekleyip kavurmaya devam edin. Nar ekşisi, tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edip kısık ateşte 10- 15 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.