YAZARA MAİL GÖNDER Ispanaklı sufle

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 kg. ıspanak
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tutam Hindistan cevizi
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Ispanağı tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayın, soğuk suya atın. Suyunu sıkıp ince ince kıyın. Unu tereyağında, rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Tuz, karabiber, Hindistan cevizi ve ıspanağı ilave edin. Bir-iki dakika pişirip ocaktan alın. Kaşar peynirinin yarısı ve çırpılmış yumurta ile karıştırıp yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kalan kaşar peynirini üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.


***

Portakallı pelte
MALZEMELER
2 su bardağı portakal suyu
2 su bardağı su
2 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 kahve fincanı file badem

Mısır nişastasını biraz suyla açın. Portakal suyu, su ve toz şekeri bir tencereye koyun. Nişastayı, yavaş yavaş karıştırarak katın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Biraz soğuyunca servis kaselerine paylaştırın. Üzerini file badem ile süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.