YAZARA MAİL GÖNDER Enginar dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 adet küçük boy ayıklanmamış enginar
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet limon
1 adet soğan
350 gr. kıyma
1 adet sivri biber
3 adet domates
2 diş sarımsak 1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Enginarları sapları ile birlikte ortadan ikiye bölün. Uç kısımlardaki yaprakları sapından itibaren üç parmak kalacak şekilde kesin. İç kısımlarındaki tüylü bölümü ve mor yaprakları kesin. Limonlu suda yumuşayana dek pişirin ve fırın kabına açık kısımları yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Soğanı tereyağında kavurun, rengi dönünce kıymayı ekleyin. Sivri biber, doğranmış domates, kıyılmış sarımsak ve maydanoz ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Domates suyunu yarı yarıya çekince ocaktan alın. Harcı enginarların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 15 dakika pişirin.

Ciğer yahni

MALZEMELER
2 adet soğan
400 gr. kuzu ciğeri
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Kimyon

Küçük doğranmış ciğerleri suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Tereyağını ve doğranmış soğanı ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Baharatı ve irice doğranmış taze soğanı ekleyin. Üzerine bir su bardağı su koyarak 10 dakika daha pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.