YAZARA MAİL GÖNDER Bademli biscotti

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
150 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
100 gr. tuzsuz çiğ badem
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi

Unu ve yağı elinizle ufalayın. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kabukları soyulmuş çiğ bademi ve yumurtayı da ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Fırın tepsisine bütün olarak yerleştirin. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirip çıkartın. Az pişmiş bu kurabiye hamurunu verev şekilde ince ince dilimleyin. Tekrar tepsiye dizip 25 dakika pişirin.

Arpacık soğanlı tavuk

MALZEMELER
200 gr. arpacık soğan
500 gr. tavuk göğsü
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er adet sarı ve kırmızı biber
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam
Kekik
Pul biber

Ayıklanmış arpacık soğanları suda beş dakika haşlayıp bir tavada zeytinyağında iki-üç dakika kavurun. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Jülyen doğranmış tavuğu, sarımsağı, soya sosunu, susamı, kekik ve pul biberi kattıktan sonra tavuk kızarana kadar kavurun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.