YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Zeytinyağlı enginar
* 6 adet enginar
* 1 adet soğan
* 2'şer adet havuç ve patates
* 1 su bardağı bezelye
* 4 adet kesme şeker
* 1 tatlı kaşığı un
* 1/2 limonun suyu
* 2 su bardağı su
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1/2 demet dereotu
Temizlenmiş enginarları bütün olarak tencereye koyun. Patates ve havuçları küp küp doğrayın. Bezelye, patates ve havuçları enginarların üzerine paylaştırın. İnce kıyılmış soğan, şeker, zeytinyağı, tuz, su ve limon suyunu da ekleyin. Tencerenin üzerine yağlı kağıt yayıp kapağını kapatın. 35-40 dakika pişirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Nohut çorbası
* 2 su bardağı haşlanmış nohut
* 6 su bardağı tavuk suyu
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 1/2 su bardağı su
* Tuz
Nohudun kabuklarını çıkarıp blender'dan geçirin. Tavuk suyunu kaynatıp nohudu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Nişastayı suyla açıp tencereye ekleyin. Koyulaşmaya başladıktan sonra beş dakika daha kaynatın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.