YAZARA MAİL GÖNDER Hardallı tavuk but

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
8 tavuk but (kemikten ayrılmış)
1/2 su bardağı kadar süt
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı çam balı
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 yemek kaşığı soya sosu
Tuz
Kekik
Karabiber

Tavuk etlerini tuzlayın. Tavuk hariç, tüm malzemeyi karıştırıp hafif kıvamlı bir sos elde edin. Hazırladığınız sosa tuzladığınız tavuk etlerini yatırın. Üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. Dinlenmiş etleri sosuyla beraber tencereye alın, tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını en kısık ısıya getirin. Etler kendi suyunu salacak ve bu suyla pişecek. Ocağın altını açıp çevirerek kızartın. Arpa şehriyeli pilavla beraber servis yapın.

ŞEHRİYE PİLAVI
MALZEMELER

1.5 su bardağı arpa şehriye
2.5 su bardağı su
1 çay kaşığı köri
1/2 tavuk suyu tableti
2.5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz zerdeçal
Yarım bardak şehriyeyi yağda esmerleşinceye kadar kavurun, kalan şehriyeyi ekleyip biraz daha kavurun. Şehriyeleri kavurduktan sonra üzerine, 2.5 su bardağı suda erittiğiniz tavuk suyu tabletini ve baharatı ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra demlenmesini bekleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.